Transculturele ontmoeting op 19 januari met Bie Vancraeynest

9c31c8a6-ad78-11e6-a5ed-5b28cf921640

Bie Vancraeynest werkte van 2008 tot 2016 in de Chicagowijk. In de broeierige oksel van de Brusselse Vijfhoek gebeurt er veel tegelijkertijd. Pal in het centrum leven een aantal kwetsbare bewonersgroepen langs en met elkaar. De buurt is de laatste jaren gegentrificeerd, uiterlijk opgewaardeerd. Het maatschappelijke geweld dat jongeren dagelijks ondergaan, hakt er echter onverminderd op in. Geweld lokt tegengeweld uit, en wie in de vuurlinie gaat staan, deelt al eens in de klappen. De conflicten die jongeren onvermijdelijk hebben met het jeugdhuis en de animatoren die er werken, zijn  vaak gesublimeerde versies van hun moeilijke verhouding met andere instellingen in de samenleving, de gevolgen van wat zij als een onderdrukking ervaren.
Jeugdhuis Chicago wil politiserend werken met jonge leidersfiguren uit de wijk, rond harde thema’s als onderwijs en tewerkstelling, maar wil evenzeer werken met de allerkwetsbaarste jongeren in de wijk. Die hebben vooral zorg nodig en zitten niet te wachten op een participatief buurtproject. Er zit spanning op die twee benaderingen van sociaal werk, maar waar ze samen kunnen bestaan op dezelfde plek, ontstaan er soms mooie dingen. Zeker als het jeugdhuis haar core business kan overstijgen,  en ook met andere bewonersgroepen uit de wijk kan betrekken bij haar pedagogisch werk….

Donderdag 19 januari van 14.00u tot 16.00u in

CGG Brussel

Deelwerking Houba, Houba De Strooperlaan  136, 1020 Brussel.

Inschrijven gratis via:  inschrijvingen.cultuursensitievezorg@cgg-brussel.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s