Internationale dag van de migrant 18/12@Bronks

Op 18 december – Internationale Dag van de Migrant – wordt in Theater Bronks het resultaat getoond van het Digital Story traject dat een groep van 12 migranten zonder wettig verblijf heeft afgelegd in Voyaach i.s.m. Maks vzw. Op deze symbolische dag willen we een stem geven aan een grote groep migranten die veelal onzichtbaar door het leven gaat. In de korte video’s van één tot vier minuten beschrijven ze hun eigen dagelijkse ervaringen om de negatieve perceptie die er rond deze groep wordt gecreëerd te keren.

Met deze video’s wil “Le cri d´alarme des sans-papiers” het beeld dat men heeft van mensen zonder papieren deconstrueren. Daarnaast willen ze met deze video’s de moeilijkheden waarmee mensen zonder papieren in hun dagelijks leven te maken hebben meer zichtbaar maken. Zoals bijvoorbeeld de moeilijkheden bij het verkrijgen van medische hulp, wat een grondrecht is.

Andere initiatieven van migranten zonder wettig verblijf krijgen ook de ruimte om zich te presenteren tijdens deze activiteit.

Iedereen welkom op 18/12/2018 tussen 14u00 – 17u00 in Bronks, Varkensmarkt 15 in Brussel.

Meer info: https://nl-nl.facebook.com/events/208096030105992/

“Le cri d´alarme des sans-papiers” is een project van Samenlevingsopbouw Brussel i.s.m. Maks vzw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s